• .

  .

  Japánban...

 • Yumeiho® kiadványok

  Yumeiho® kiadványok

 • Saionji archív

  Saionji archív

 • Yumeiho® Gyermeknap

  Yumeiho® Gyermeknap

 • Yumeiho® mesterek

  Yumeiho® mesterek

  Shirako 2016

Bemutatkozás

Faragó Katalin

Yumeiho® terapeuta VI-os fokozat, a magyarországi Yumeiho® védjegy és licenc hivatalos ügyintézője.

 

 

 

 

 

Szakmai bemutatkozó

Hódmezővásárhelyem 1946. január 10-én születtem, jelenleg is itt élek, szüleim már nem élnek, testvérem és családja Kecskeméten él. 1970-ben váltam el.

Orvosi szakkönyvtárosi diplomám mellett (10 év a helyi kórház sebészetén orvosirnokként, 30 év a kórház orvosi könyvtárában) orvosi gyógymasszőri, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta diplomám is van valamint eszperantó mozgalmi tevékenységem / helyi,megyei és országos elnökségi tagságom, több mint 70 kiállítás szervezése a helyi Egészségügyi klubban 25 év alatt, 2 egészségügyi eszperantó világkongresszus, 4 európai egészségügyi eszperantó kongresszus, 20 „Varga Miklós” asztalitenisz nemzetközi emlékverseny stb. szervezése mellett, immár 35 éve tanítom az eszperantó nyelvet, melyhez saját kéziratban lévő tanjegyzetet készítettem egészségügyi szakmai anyaggal bővített felsőfokú állami eszperantó nyelvvizsgával. 3 alkalommal köszönthettem az eszperantó világkongresszust a magyar eszperantisták nevében, amelyre igen szívesen gondolok vissza.

A Yumeiho® terápiával 1995-ben Ternopilban /Ukrajna/ IMEK során ismerkedtem meg mint páciens, majd a tankönyvet átnézve megkértem a fordítói és átdolgozói engedélyt Saionji Masayuki Mestertől, aki meg is adta és szakmai tanácsokkal látott el az új tipusú tankönyv elkészítéséhez, melyhez segítséget nyújtott még szerzőtársként dr. Wlodzimierz Opoka /Krakkó/ és Gholamreza Azarhoushang / Teherán,Irán/, így jött létre a világon először eszperantó-magyar nyelvű Yumeiho®

terápia címmel tankönyv- saját magánkiadásban – melyet az első változatában illetéktelenek eltulajdonítottak, saját kiadványukban részeiben megjelentettek,és egy évvel később tudtam csak megjelentetni(!), amely az összes többi kiadásoknak az alapja lett, a digitalizált videófilm alapján.

2002-ben elkészült a nemzetközi vizsgaszabályzat, melynél Saionji Masayuki Mester szerzőtársa vagyok, e kiadványt is magyar változatban saját költségemre, de a krakkói Shinoda gyógyközpont segítségével adtam ki.

Igen sok Yumeiho® tanfolyamokat szerveztem, diplomáim:

I-es fokozatot 1996.dec.12-én, II-es fokozatot 1997.07.01-én, III-as fokozatot 1998.10.25-én, IV-es fokozatot 1999.07.29-én, V/ 3-as fokozatot 2002.aug.22-én kaptam, mely alapján jogosult vagyok a III-as tanfolyamok vezetésére és vizsgáztatására bárhol a világon. 2010-ben kiadásra került a III-as fokozathoz szükséges szöveggyűjtemény és vizsgaszabályzat dr. Wlodzimierz Opoka szerzőtárs segítségével Saionji Masayuki Mester útmutatása és kézirata alapján.

Tudományos munkámért 1988-ban megkaptam a legmagasabb elismerést a Shinoda díjat,melyet 1989-ben Brighton-ban /Anglia / az Eszperantó világkongresszuson vehettem át. Sok előadásom volt eszperantó világkongresszusokon, bemutatókkal

pl. Brazíliában,Finnországban,Csehországban,Ausztriában.Lengyelországban,

Bulgáriában,Franciaországban több alkalommal is, cikkeimmel pl. a nemzetközi eszperantó sajtóban, tv-ben, helyi rádiókban komoly eredményt értem el. 10 napig voltam Tokióban a Mester meghívására, ahol video-filmes előadást tartottam a Mester kérésére.

1999.január 21 óta Magyarországon a Yumeiho® védjegyzett melynek 2019-ig a védjegygondozója vagyok a Mester megbízása, felkérése alapján.

Eddigi Yumeiho®-s szakmai eredményeimnek mondhatom az 53 kismamát, tanfolyami diákjaimat, akik többségükben megállják a szakmai helyüket,

Hódmezővásárhely, 2010. május

Kapcsolat

Üzemeltető:
Faragó Katalin EV.

Székhely: 
6800 Hódmezővásárhely
Dr. Rapcsák András út 36.

Telefon: +36 30 356 4202

E-mail: farago.kata@espmed.hu

Nyitvatartás: előzetes bejelentkezés alapján