• .

  .

  Japánban...

 • Yumeiho® kiadványok

  Yumeiho® kiadványok

 • Saionji archív

  Saionji archív

 • Yumeiho® Gyermeknap

  Yumeiho® Gyermeknap

 • Yumeiho® mesterek

  Yumeiho® mesterek

  Shirako 2016

Archívum

EMLÉKEZÉS DR.SAIONJI MASAYUKI YUMEIHO® MESTER ÉLETÉRE SZÜLETÉSNAPJÁN, MOST LENNE 78 ÉVES

THIS IS TO REMEMBER OUR DEAR

YUMEIHO® MASTER DR SAIONJI MASAYUKI ON HIS BIRTHDAY, HE WOULD BE 78 YEARS OLD NOW

The master is not any greater than his students just on an unimportant aspect, which is his knowledge.

He is neither superior, nor lofty or mysterious, not even spectacular or great, rather than simple and without any sign of ascendancy.

He doesn't bind his students to himself, instead helps them to find themselves. He knows that enlightenment will not make you any better, instead it leads you to infinitely admire and serve the others' miracles.

Iga Sorin megemlékése 2013. február 28-án

A hihetetlen tragédia

13 éve, 2005. február 28-án hunyt el Osensei Saionji Masayuki, a Yumeiho Therapy alapítója.

Nagyon szomorú nap a Yumeihoisták számára szerte a világon.

 

A Yumeiho terápia jövője veszélyeztetettnek tűnt. Sem Japánban, sem nemzetközi szinten nem volt elég jól ismert, gyakorolt és szervezett a Yumeiho terápia ahhoz, hogy a Mester erőfeszítése nélkül fejlődjön.

Az álom

Osensei Saionji Masayukit gyakran kérdezték arról, hogy mi a motivációja a Yumeiho terápia nemzetközi elterjesztésére, mi készteti arra, hogy időt, pénzt és energiát fektessen be, családi életét és békéjét áldozza fel terápia népszerűsítésére. A válasz mindig ugyanaz volt: 

"Álmom, életcélom, hogy minél egyszerűbb terápiás-megelőző módszert kínáljak az emberiségnek, az egészségi állapotuk javítására, a betegségek megelőzésére, általában a közérzetük növelésére. Az általam terjesztett terápiás módszer könnyen elterjedt. szinte bármilyen körülmények között alkalmazható, anyagi ráfordítást nem igényel, ezért különösen a szerény körülmények között élőknek, például a fejlődő országokban élőknek optimális.A gyakorlók számára pedig lehetőséget kínálok a szükséges létfontosságú eszközök megszerzésére a mindennapi élethez"

Mérleg  13 év után

1990 és 2005 között Osensei Saionji Masayuki több mint 40 országba utazott a Yumeiho terápiát terjesztve. Természetes, hogy egyes országokban a Yumeiho gyökeret vert, máshol pedig kevésbé vagy egyáltalán nem fejlődött. 

Az örökkévalóságba való átmenete idején azonban nagyon kevés ország volt, ahol Yumeiho elég jól szervezett volt ahhoz, hogy „túléljen” és fejlődjön az ő támogatása nélkül. A legtöbb országban, ahol Osensei tanfolyamokat tartott, a Yumeiho csak egy mag volt, amely alig csírázott, így ahhoz, hogy gyökeret eresszen és növekedjen, öntözni, ápolni és védeni kellett, más országokban pedig csak egy csemete volt, amelyet ki kell emelni. Támogatott, irányított stb. Így az Osensei támogatása nélkül eltöltött 13 év után kijelenthetjük, hogy a Yumeiho szervezetileg és létszámát tekintve is csak mintegy 6 országban fejlődött (Románia, Lengyelország, Oroszország, Bulgária, Magyarország, Horvátország). Az Osensei által meglátogatott más országokban még csak az elején jár (Nagy-Britannia, Ausztria, Németország, Franciaország, Mexikó, Vietnam, Kuba, Csehország, Litvánia, Indonézia stb.).

 

Romániában 2005 elején körülbelül 250 Yumeiho terápia beavató tanfolyamot végzett, és körülbelül 20 Yumeiho terapeuta (a 3., 4. és 5. gr. birtokosai). 2017 elején több mint 2700 beavató tanfolyamot végzett és 172 Yumeiho terapeuta (3 év felettiek). A fejlődés nyilvánvaló!

A mester tisztelete – az Álom beteljesítése

Jó, helyes és természetes lenne, ha mindannyian, akik Yumeihón keresztül tápláljuk családunkat és magunkat, a lehető leggyakrabban emlegetnénk Osenseit imáinkban. És mi, Yumeiho oktatók, ne feledjük a mester ÁLMÁT! Mert hozzá kell járulnunk annak beteljesítéséhez, mindenkinek a képességei mértéke szerint. Egy jól képzett tanítvány sok körülötte lévő ember életét javíthatja. 

Yumeiho haladása, minél szélesebb körben elterjedve, így a Mester Álmának beteljesülése apró, de határozott lépésekkel történik,  a szomszédunkkal és felé tett lépésekkel!

 

És... ne felejtsük el, hogy a "Diina masag'o" fordításban:  " Isteni masszázs "  Osensei-t jelölte ki terápiás módszerének kezdeti elnevezéseként.

 

Micsoda mártíromság! Micsoda önfeláldozás! Életedet felebarátod szolgálatának szentelni, és felebarátod legyen az egész emberiség! 

 

Isten nyugodjon békében Osensei Saionji Masayuki!

 

Sorin Iga

 Időpont változás!

Kedves Yumeiho® Terápiával foglalkozók!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy 2023.November 18-19.-én

"Kismama-program Yumeihoval" programot szerveztünk,

oktató Faragó Katalin 6 dan Yumeiho(r) Mester,

Helyszín: Törökbálint- a létszámtól függően.

jelentkezési határidő: 2023.November 10.-ig.

Részletekről érdeklődni és jelentkezni lehet:

info@yumeihomasszazs.hu

farago.kata@espmed.hu 

feltétel: lll. Dan licenc, munkaruha ( hosszú sima felület alsó, póló, zokni)

09.00-től kb.15.00-ig, mindkét nap és vizsgával zárul.

Költség: 30.000 ft/fő összesen, melyben a képzés és tananyaga is, uzsonna, folyadék víz, kávé, tea benne van, számlát kap róla.
Yumeiho® gyakorlati vizsga 2023-10-01Sikeres 3 dan vizsga Hódmezővásárhelyen, Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® terapeuta uj kezelőhelyén( költözés után….) vizsgázott NAGY RÓBERT, aki korábban még dr. Saionji Masayuki diákja is volt Hódmezővásárhelyen,  de az élet messzire sodorta, és remek felkészülés után ismét a Yumeiho® terápia mesterévé válhat. Gratulálunk!

YUMEIHO® gyakorlatok, alapképzés Hódmezővásárhelyen

2023. augusztus 26, 27,

szeptember 02, 09, 30,

október 01, 07, 10, 17, 27,

november 04, 05.

Programvezető: Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® terapeuta, Magyarországi hivatalos képviselő

Részletek, érdeklődés: farago.kata@espmed.hu 

+36 30 356 4202


KEDVES YUMEIHO® TERÁPIÁVAL FOGLALKOZÓK !

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy 2023.október 14-15-én
"Kismama-program Yumeihoval" programot szerveztünk,
oktató Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® Mester,
Helyszín: Törökbálint –  a létszámtól függően.
jelentkezési határidő: 2023.október 10-ig.
Részletekről érdeklődni és jelentkezni lehet:
info@yumeihomasszazs.hu 
farago.kata@espmed.hu  
feltétel: lll. Dan, licenc, munkaruha (hosszú sima felület alsó, póló, zokni)
09.00-től kb.15.00-ig, mindkét nap, és vizsgával zárul.
Költség: 30.000 ft/fő összesen, melyben a képzés és tananyaga is, uzsonna,folyadék víz, kávé,tea is benne van, számlát kap róla.EMLÉKEZÜNK...

18 évvel ezelőtt ment el az égi mezőkre dr. Saionji Masayuki, a Yumeiho® megalkotója. Ő is Őrangyalként biztosan őrzi munkánkat, segít lelkiekben is megtalálni a helyes utat a páciens és Yumeiho® egészségmegőrző terapeuta között, CSODÁT ALKOTOTT! Nálam már 150 kismama köszönheti az Ő hitének, elgondolásának eredményét, a csodát: a picurt, a gyermeket, az anya-apa szemefényét, a 150 megszületett Yumeihos gyermek! Nagyon hálás vagyok immár 28. éve, hogy Tőle tanulhattam. Nagy tisztelettel emlékezem a közös munkáinkra is, mind az 5 dan diplomámat Tőle kaphattam meg, és 2023.február 23-án lett 10. éve hogy a 6. dan diplomám is megvan. A világon 3 főnek van 6 dan diplomája (Iga Sorin Románia, Stefan Bozhilov Bulgária) nőknek rajtam kivűl nincs is ilyen magas szintű fokozata.

dr. Saionji Masayuki /1943-2005/
A Közgyűlés határozata értelmében Pro Urbe díjban részesül Faragó Katalin kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel városunk szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

Faragó Katalin Hódmezővásárhelyen született, jelenleg is itt él. Jelenleg egyéni vállalkozó, nyugdíjas. Orvosi szakkönyvtárosi diplomája mellett, gép-és gyorsírói végzettsége, és orvosi gyógymasszőri, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, természetgyógyászati alapmodul, nemzetközi idegenvezetői diplomája van.1986-ban az Egészségügy Kiváló Dolgozója elismerést kapott.

Eszperantó mozgalmi tevékenysége 1973.április 14-én kezdődött. Tagja a Magyarországi Eszperantó Szövetségnek, Tiszteletbeli elnöke 2021. óta, a Nemzetközi Eszperantó Oktatók Ligájának, a Nemzetközi Eszperantó Szövetségnek , az Egészségügyi Eszperantó Világszövetségnek, utóbbinak 2014 óta „Honora membro” tagja.

Pro Esperanto kitüntetést 2020.decemberben kapta meg Budapesten. Nemzetközi Eszperantó nyelvű idegenvezetői diplomáját Lengyelország 1995-ben szerezte.

Nemzetközi ifjúsági és nőpolitikai tevékenységét –  az eszperantó mozgalom segítségével –  értékelve megkapta az Országos Béketanács Arany plakettjét, majd 2014-ben Nepálban megrendezett UNESCO nemzetközi szimpóziumon a 25 európai személy közül: „Akikre büszkék vagyunk „ címmel az egyik Faragó Katalin lett, Magyarországról egyedüliként.

Eszperantó tudományos tevékenységéért 1989-ben vehette át Brightonban a nemzetközi Shinoda díjat, melyet addig csak orvosok kaptak meg.

A Yumeiho® terápiával 1995-ben Ternopilban ismerkedett meg.


Yumeiho® 1 dan tanfolyam, sikeres vizsgával Hódmezővásárhelyen

Helyszín: Yumeiho® Kezelőhely

6800 Hódmezővásárhely
Dr. Rapcsák András út 36.


Sok gondot okozott a Yumeiho® tanfolyam  képzésnél a vírus-fertőzés időszaka, végül indulhatott nálunk is tanfolyam Hódmezővásárhelyen, a mai napon, 2023. március 18-án  sikeres vizsgára került sor, 1 dan kategóriában.
Remekül felkészült vizsgázónak adhattam át a Yumeiho® 1 dan diplomát, hamarosan a 2. dan tanfolyamon folytatja.

A vizsgabizottsággal egyetértésben jeles osztályzatot kapott MÉSZÁROS-MARTYIN ORSOLYA /Gyula/, gratulálunk.  

Faragó Katalin 6 dan terapeuta, oktató

Barátsággal meghívjuk

minden kedves ismerősünket,

a Yumeiho® terápiában résztvevőket,

a baba-programosokat,

az eszperantó tanfolyami hallgatóinkat a

2022. december 17-én, szombaton,

9.00-től kb. 12 óráig megrendezésre kerülő

MIKULÁS-VÁRÓ ÉS KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGRE,

ahol kézműves foglalkozással és sok-sok meglepetéssel várunk!

Természetesen a Mikulás (még) erre jár....

Helyszín: Hódmezővásárhely, Hódi Pál u. 3.

Jelentkezés: Faragó Katánál

tel. szám: +36-30-356-4202 vagy +36-62-241-654

email : farago.kata@espmed.huMEGHÍVÓ 2022. NOVEMBER-DECEMBER

YUMEIHO ® TOVÁBBKÉZPÉS – 4 DAN VIZSGA LEHETŐSÉG

 

Budapesten, 2022.november 26-án 9.00-től-17,00 óráig.

Yumeiho ® baba-program:  ismétlő és  kezdő csoporttal,  továbbképzés is

 

program: baba-program ( új anyag és ismétlés ) állapotfelmérési feladatok, terápiás gyakorlatok, ismétlő/felkészítő a 4 dan vizsgára / VIZSGA:2022.december 3-án Hódmezővásárhelyen /

részvételi feltétel: minimum 3 dan érvényes vizsga, japán diplomával, licenc díj rendezése,

költségek napi 12.000,-ft/ fő, mely magában foglalja oktatói díjat, oktatási anyagot, terembérletet,

uzsonnát, folyadékot és kávét sz.sz.

jelentkezés: 2022.október 31-ig

4 DAN VIZSGÁRA IS KÖZVETLEN JELENTKEZÉS

farago.kata@espmed.hu   címen, de  előtte az oktatási szabályzatot el kell olvasnia, mert ott található a vizsgára való jelentkezés feltételei is!

A jelentkezőknek részletes tájékoztatót megküldjük, a helyre vonatozóan is.

A 2023.áprilisban Japánba 5 dan vizsgára utazóknak vizsga-alapanyag, gyakorlás is!

Üdvözlettel: Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® terapeuta


YUMEIHO ® KÖZPONTI és szintfelmérő GYAKORLÓNAP

 

Budapest, 2022. szeptember 03-án

szombaton 10:00-től 17:00 óráig,

helyszín: Budapest, Krisztina krt. 99. sz. BKIK

 

előadó:  Dr. Maciej Dluski 7 dan Yumeiho® Mester

részvétel:  5 és 4 danosoknak indokolt, és főleg azoknak,

akik 2023-ban Tokióba jelentkeznek 5 dan vizsgára,

valamint azoknak, akik Magyarországon 2022. decemberi

4 dan vizsgára jelentkeznek.


Csak érvényes védjegyhasználati engedély alapján jelentkezhet, illetve vehet részt.

Részvételi díj: 100 EUR / fő, helyszínen kell fizetni.

Jelentkezés: Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® mesternél

2022. augusztus 20-ig  farago.kata@espmed.hu

A jelentkezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk 2022. augusztus 25-ig.

Ezen felhívás engedélyezett a Magyarországi Yumeiho® Egyesület hivatalos web oldalán is. 


Hódmezővásárhely, 2022. augusztus 01.

üdvözlettel:  Faragó Katalin


M E G H Í V Ó - INVITILO

 

Tisztelettel meghívjuk a Hódmezővásárhely és Szeged városokban megrendezésre kerülő

 

22-a IMEK – a 22. Nemzetközi Egészségügyi Eszperantó kongresszusra, melynek időpontja

 

2022. július 14-15-16.

 

A kongresszus fő témakörei:„Civilizáció ártalmai, megelőzése, következményei, terápiája, valamint a dr.Saionji Masayuki életművének  - a Yumeiho ® - bemutatása emlékek alapján.”

 

A kongresszus „hibrid” formában

( személyes előadás és on-line ) kerül megrendezésre, a rendkívüli külpolitikai problémák miatt.

 

Program:

 

2022.julius 14-én, csütörtökön

 • 9.00-től 12.00-ig Ünnepi megnyitó és előadások Hódmezővásárhelyen a Városháza Dísztermében
  ( Kossuth tér 1 )
 • 14.30-kor  utazás Szegedre
 • 16.00 órakor  Szegeden  a Somogyi  Könyvtárban kiállítások ünnepi megnyitója – Nagy János István MESZ  alelnöke nyitja meg, azt követően 2 tudományos előadás hangzik el.

 

2022.julius 15-én, pénteken:

 • 9.00-től 12.00-ig az előadások:

Szeged, Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar

 • 15.00-18.00-ig Hódmezővásárhelyen ( Andrássy u.15.)  Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdaságtudományi Karon:

és 15.00-től 17-ig on-line előadások

 

2022.julius 16-án szombaton:

 • Hódmezővásárhelyen, Városháza Dísztermében

9.00-től 12.00-ig Kongresszus záróülése, díjak átadása.

 • 15.00-tól 18.00-ig on-line előadások is.

Részvételi lehetőség:

 

A tudományos programokon való előadásra  jelentkezés legkésőbb 2022.junius 30-ig  22a.imek@gmail.com címen, kongresszusi részvételi díja 60 €, egyetemi hallgatóknak 30 €.

 

A programokon való részvételre  - nem előadóként - minden helyen ingyenes belépést biztosítunk, jelentkezés – legkésőbb –

 2022. július 10-ig.  22a.imek@gmail.com    címen

 

Minden jelentkezést visszaigazolunk a tennivalókkal.

 

Tisztelettel meghívjuk  Önöket a 22a IMEK Tudományos Bizottsága és a  Rendező csapat nevében is  Faragó Katalin.


Várunk Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 7. alatt!YUMEIHO® KÖRLEVÉL

Központi gyakorlónap


Kedves Kollégák és Tanítványok!


Központi gyakorlónapot szervezünk Faragó Katalin 6 dan, Galiotti Gábor, Lampért Róbert, Horváth Tibor, Szegedi Sándor, Erdélyi József, Lukszics Ernő 5 dan Yumeiho mesterek vezetésével.


A gyakorlónapon való részvételnek nem feltétele az egyesületi tagság!
Időpont: 2022. május 21. szombat (10.00-16.00), regisztráció 9.30 órától
Kérjük a pontos megjelenést, mert 10 óra után a székház zárva lesz!

Helyszín: BKIK székház, 1016 Budapest, Krisztina körút 99.

Tematika:
 Köszöntés
 Hatályos KATA
 Yumeiho a gyakorlatban
 Oktatási segédanyagok

A részvétel ingyenes! Aki tud, polifoamot, párnát, lepedőt hozzon magával!
Részvétel feltétele: minimum III. dan Yumeiho diploma.

Jelentkezési határidő: 2022. május 05.

A vidékiek részére a 1124 Budapest Gébics utca 14. sz. alatt szállást tudunk biztosítani, a szállásigényt kérjük a jelentkezéskor jelezni szíveskedjetek!

Lehetőség van a Yumeiho licenc díj befizetésére (75 euró) is.

A részvételi szándékot kérem, az alábbi linken jelezni szíveskedjetek:
https://forms.gle/qSKyrFaqZPCWzxiT9


Üdvözlettel:


Galiotti Gábor
Magyarországi Yumeiho® Egyesület elnöke
+36 30 520 1126 / galiottiga@gmail.com


YUMEIHO® TERÁPIA A GYAKORLATBAN – KISMAMA PROGRAM

„Kismama program” címmel  továbbképzés indul, melynek központjában az anatómiai (laboratóriumi is) helyzet és a Yumeiho® kapcsolata, alkalmazott terápia áll, 2002 óta összegyűjtött tapasztalatok alapján, meddőség problémáit elemezve a  Yumeiho® terápia szemszögéből, eddig 146 Yumeihos baba megszületett…

Oktató: Faragó Katalin – 6 dan terapeuta
Időpont: 2022. március 12-én szombaton: 9-16 óráig, és március 13-án vasárnap: 9– kb. 14 óráig
Helyszín: 1141 Budapest Mirtusz utca 39. 

A megközelítése a tetthelynek : Népligettől 1es villamos a Stadionok megállóig. Onnan 2es (piros) metró az Örs vezér tere végállomásig, onnan kb 5 perc gyalog.

Részvétel feltételei:

minimum 3 dan végzettség és érvényes  licenc engedély


Részvételi díj:

 20.000 Ft – melyben oktatócsomag, szöveggyűjtemény, (uzsonna, kávé, ásványviz ) is benne van. 

vizsgadij,  tanúsitvánnyal 15.000.-ft


Jelentkezési határidő: 2022. március 05.

A továbbképzésen résztvevők eredményes írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsga esetén, tanúsítványt kapnak a terápia használatára (oktatásra nem jogosít). A tanfolyam minimum 6 fő jelentkezése esetén indul.

Lehetőség van a Yumeiho ®licenc helyszínen történő  befizetésére  (75 euró ) és aki most jelentkezik először, annak mindhárom Yumeiho® diplomájának a másolatát hozni kell .

Részletekről érdeklődni lehet, és  jelentkezés is  a fenti e-mail címen,

Faragó Katalin: farago.kata@espmed.hu

 

2022.február 17.       

Üdvözlettel: Faragó Katalin 6 dan Yumeiho terapeuta         Yumeiho 4 dan vizsga képei, Budapest, 2022.február 19.

GRATULÁLUNK az eredményekhez!

 

 


 TÁJÉKOZTATÓ – MEGHÍVÓ

 

YUMEIHO® MASSZÁZSTERÁPIA

4 DAN VIZSGA

 

Időpont: 2022. február 19.  9.00-től 17.00-ig (létszámtól függően, febr. 20. is)

Helyszín: 1124. Budapest, Gébics utca 14.

Vizsga részei:  Írásbeli, Szóbeli, Gyakorlati vizsga

Vezeti:  Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® terapeuta, Yumeiho® Nemzetközi Központ magyarországi hivatalos képviselője, oktató, vizsgáztató

Meghívottak:

5 dan oktató, és

4 dan oktatói asszisztens: Bakonyiné Prenker Hedvig

Feltétel: érvényes licenc , 3 dan vizsga után igazolt gyakorlati órákkal

Részvételi díj:

20.000 HUF (gyakorlatvezetés, vizsga felkészítés)  

15.000.-ft vizsgadíj

4 dan japán diploma ára 800 USD, mindezekről számlát kap.

 

Jelentkezés és további gyakorlati kérdések:

Faragó Katalinnál: farago.kata@espmed.hu

Jelentkezési határidő: 2022.február 15.

A jelentkező az írásbeli felkészülési anyagot megkapja.


 

Általános tájékoztató a Yumeiho® terápia  tanitásáról, használatáról Magyarországon, amely magában foglalja a nemzetközi szabályzatot.

/Ĝeneralaj infomoj pri la regularo de instruado, uzado de Yumeiho ® terapio en Hungario, kiu enhavas la internacian regularon. /

 

1./ Minden szabály megfelel a Yumeiho Központ / Tokió/  szabályzatának, döntésének

2./ Csak azoknak az embereknek van lehetősége hirdetni a masszázslehetőségekről bárhol akinek van már 3 danja, és fizetett licenc-dija.

3./ De a 2 danos terapeuták automatikusan kapnak ingyen licenc-engedélyt 15 hónap időtartamra, nem tovább, ha az oktatója felel annak munkájáról, és ezt magának az oktatónak kell eldöntenie, megengedi-e a hirdetést vagy nem, erről irásos engedélyt ad,  ez idő alatt a tanulók folyamatosan részt vesznek a 3 dan tanfolyamon.

4./ Azok a terapeuták, akiknek 4 dan fokozatuk van,nincs engedélyük önálló tanfolyam hirdetésére, ha az 5 dan fokozatú nincs végig jelen a tanfolyamon, de ez a hirdetés tanfolyamról  az 5 dan terapeuta, oktató neve alatt lehetséges, akinek hivatalos engedélye van oktatásra  a Nemzetközi Yumeiho® Központtól.

5 dan terapeuta nem vezethet tanfolyamot, ha  hivatalosan nem  regisztrált az asszisztense.A regisztráció azt jelenti, hogy az országos képviselőnek tudnia kell ki az asszisztens.

5./ A vizsgán jelen lehetnek mint ellenőrök  az oktatón kivűl, akiknek licenc engedélye van minium 5 dan-nal vagy magasabb fokozattal rendelkezők – azon kívűl aki részt vett a tanfolyamon mint az 5 dan fokozatú oktató asszisztense

6./Akinek nincs licenc engedélye de már 4 vagy 5 dan fokozata van, nincs engedélye  vezetni, hirdetni tanfolyamot, sem oktatói asszisztensnek lenni, nincs engedélye kiadni, aláírni diplomákat.

7./ Az 1- és 2- dan tanfolyama lehet együtt, de a 3 dan tanfolyamnak teljesen külön önállónak kell lennie.

8./ Aki befejezte eredményesen a 3 dan tanfolyamot, ezzel egyidőben javasolt, rendelkeznie kell dokumenummal, igazolással

egészségügyi,/anatómiai,fiziológiai /  tanulmányairól, végzettségéről.

9./ Aki befejezte a 2 dan tanfolyamot, folytatnia kell tanulmányait a 3 dan megszerzéséig, erre 15 hónapja van, ha az elmult, ezt követőn nincs engedélye dolgozni lince-dij fizetése nélkül az oktatója vezetése és ellenőrzése alatt sem.

másként azt jelenti, hogy a 2 dan tanfolyam elvégzését követően  - egy év után- nem korábban  -   már csak 3 hónapja van  a 3 dan vizsga letételére.

10./ Minden oktató azonos tankönyvet használjon, hivatalosan, Magyarországon  a Yumeiho® terapio tankönyvet, mint alapot a Yumeiho® oktatásához, amikor már a 4 dan tanfolyamon vesz részt, akkor kezdje el tanulnia a KATA- tipust is.

11./ Minden oktató , amikor kezd oktatni, meg kell küldeni az információkat: az  országos képviselőnek: a hirdetett tanfolyamról, másolatot a hirdetésről, a jelentkezett hallgatók névsorát, időtartamot, időpontokat a tanfolyami órákról, tervezett vizsgákról és időpontjáról.

12./ A japán diploma árának megállapitott  %- át a vizsga után 15 napon belül meg kell küldeni a Yumeiho® Központba.

13./ Akik szerveznek Yumeiho® továbbképző, nyári stb ,tábort, meg kell küldeni a hirdetést, a munkatervet, az oktató-anyagot az országos képviselőnek.

De akiknek nincs engedélye a Yumeiho® Központtól az oktatásra / 5 dan  / azoknak nincs engedélye szervezni, tanítani ezekben a táborokban.

14./ Oktatási engedélye és érvényes licence van: Faragó Katalin / 6 dan/ Galiotti Gábor / 5 dan /Szegedi Sándor / 5 dan /Horváth Tibor / 5 dan / Pocsai Csaba / 5 dan / Lampért Róbert /5 dan / Lukszics Ernő / 5 dan /.

15./ Aki tanulni akar 4 dan fokozatra, az országos képviselőnél kell jelentkeznie, ő szervezi meg a 4 dan tanfolyamot, és ad engedélyt az 5  dan oktatók melletti oktatási gyakorlathoz. A 4 dan vizsga csak a 6  dan terapeuta előtt tehető le.

16./ Akinek már van 4 dan fokozata, 2 év elteltével szeretne vizsgát tenni  5 dan fokozatra, a javaslatot a Yumeiho Központban  lévő vizsgára, csak akkor adjon javaslatot az országos képviselő, ha a vizsgázó már teljesített 250 óra gyakorlati időt 5 vagy 6 danos terapeuta mellett, ismeri a vizsgázó munkáját, ellenőrzi a tudását, a vizsgázó részt vett országos tanfolyamokon, továbbképző tanfolyamokon az oktatást gyakorolva és a vizsgázónak folyamatosan van licenc engedélye a 3 dan vizsga után.

Az oktatói asszisztensnek / 4dan/ az 5.dan vizsga előtt / legfontosabb /részt kell vennie mint hivatalos asszisztensnek minimum 6 tanfolyamon 1-és 2. dan fokozatnál, ez a világszabályzat része.

17./ Minden témában, amelyben probléma adódik:  az országos képviselőnek  tájékoztatnia kell a védjegy és az oktatási témában is a Yumeiho Központ Elnökét,  Yumeiho licenc tulajdonosát, konzultálva a döntésről, megoldásról vagy jogi megoldásról, lehetőségről, vagy a Yumeiho területéről való eltiltásról.

Ez a szabályzat érvénybe lép dr-o Maciej Dluski 7 dan Yumeiho® terapeuta, a Yumeiho® licenc tulajdonosa és Faragó Katalin  6 dan Yumeiho ® terapeuta a Yumeiho® Centrum (Tokió) képviselője aláírása  által,  Magyarországon.

18./ Ezen szabályzat megjelentetése a www.yumeiho.hu oldalon történik, ezzel egyidőben a hívatalos oktatóknak e-mailban küldött levél által.

Kiadta és hivatalossá tette 2021.junius 14-én:  :

Maciej Dluski   PhD, Eng

Biomechanics and Medical Engineering Specialist

Yumeiho Therapy 7th Dan Teacher

Official Representative of Yumeiho Centre Japan

in European Countries

 &

Faragó Katalin

6 dan Yumeiho® terapeuta

Yumeiho® Center / Tokio/ hivatalos

Magyarországi képviselője

 


 

Ĝeneralaj infomoj pri la regularo de instruado, uzado de Yumeiho ® terapio en Hungario, kiu enhavas la internacian regularon

Általános tájékoztató a Yumeiho® terápia tanitásáról, használatáról Magyarországon, amely magában foglalja a nemzetközi szabályzatot.

1./ Ĉiuj regularoj konvenas al Regularo, decido de Yumeiho® Center (Tokió)

minden szabály megfelel a Yumeiho® Központ /Tokió/ szabályzatának, döntésének

2./ nur tiuj homoj havas eblecon anonci pri la masagxebleco ie ajn kiu havas jam 3-an dan-on kun pagita licenckotizo/permesilo por uzado de Yumeiho ®

csak azoknak az embereknek van lehetősége hirdetni a masszázslehetőségekről bárhol, akinek van már 3 danja, és fizetett licenc-dijat.

3./ Sed 2a dan terapiistoj ricevas automate licencon por 15 monatoj -ne plu - senpage – se sia instruisto respondecas pri tiu laboro, kaj tiu instruisto mem devas decidi, ĉu permesas anonci au ne aldonante skriban permesilon!, dume la gelernantoj devas studi pri la 3-a dan.

De a 2 danos terapeuták automatikusan kapnak ingyen licenc-engedélyt 15 hónap időtartamra, nem tovább, ha az oktatója felel annak munkájáról, és ezt magának az oktatónak kell eldöntenie, megengedi-e a hirdetést vagy nem, erről irásos engedélyt ad, ez idő alatt a tanulók folyamatosan részt vesznek a 3 dan tanfolyamon.

4./ Tiuj terapiistoj, kiuj havas 4-an danon ne havas permesilon anonci memstaran kurson, se la 5-a dan terapiisto ne cxeestas dum la tuta kurso, tiu kurso devas esti anoncita sub la nomo de 5-a dan terapiisto, kiu havas oficialan permesilon de Yumeiho® Centro

5 dan terapiisto tute ne povas konduki kurson se ne estas oficiala registrita asistanto. Registrita signifas, ke Landa Reprezentanto devas scii kiu estas asistanto.

Azok a terapeuták, akiknek 4 dan fokozatuk van, nincs engedélyük önálló tanfolyam hirdetésére, ha az 5 dan fokozatú nincs végig jelen a tanfolyamon, de ez a hirdetés tanfolyamról az 5 dan terapeuta, oktató neve alatt lehetséges, akinek hivatalos engedélye van oktatásra a Nemzetközi Yumeiho® Központtól

5 dan terapeuta nem vezethet tanfolyamot, ha  hivatalosan nem  regisztrált az asszisztense. A regisztráció azt jelenti, hogy az országos képviselőnek tudnia kell ki az asszisztens

5./ Ĉe la ekzameno rajtas partopreni krom la instruisto – kiel kontrolistoj – nur tiuj, kiuj havas licencon kaj minimume 5-an dan-on kaj pli alta dan-ulo - escepte, kiu partoprenis dum la kurso kiel asistanto (4 dan) de 5-a dan terapeuto.

A vizsgán jelen lehetnek mint ellenőrök az oktatón kívűl, akiknek licenc engedélye van minium 5 dan-nal vagy magasabb fokozattal rendelkezők – azon kívül, aki részt vett a tanfolyamon, mint az 5 dan fokozatú oktató asszisztense.

6./ Kiu ne havas licencon, sed havas jam  4-an au 5-an dan-on  ne rajtas gvidi kaj anonci kurson ,nek esti asistanto, kaj ne havas permesilon eldoni, subskribi diplomojn,

Akinek nincs licenc engedélye, de már 4 vagy 5 dan fokozata van, nincs engedélye vezetni, hirdetni tanfolyamot, sem oktatói asszisztensnek lenni, nincs engedélye kiadni, aláírni diplomákat.

7./ La kursoj por 1-a kaj 2-a dan eblas kunesti, kunorganizi sed por la 3-a dan la kurso devas esti escepte, memstara.

Az 1- és 2- dan tanfolyama lehet együtt, de a 3 dan tanfolyamnak teljesen külön önállónak kell lennie.

8./ Kiu finis sukcese la 3a-n dan kurson, samtempe tiu persono rekomendate devas havi dokumenton pri iu medicia /anatomia, fiziologia ktp./ studado, edukado.

Aki befejezte eredményesen a 3 dan tanfolyamot, ezzel egyidőben javasolt, rendelkeznie kell dokumenummal, igazolással

egészségügyi,/anatómiai,fiziológiai/ tanulmányairól, végzettségéről.

9./Kiu finis la 2-an dan kurson, tiu persono devas dauri sian studadon por la 3-a dan, tiu persono havas entute por tio 15 monatojn

(sed ne pli frue kiel post 12 monatoj. Alie vorton: Post uno jaro de 2 dan ekzameno ili havas nur 3 monatojn por ekzameni por 3 dan. 12m+3m=15m), se pasas jam 15 monatoj, poste ne rajtas senpage labori kiel 2-an dan terapeuto sub gvido,kontrolo de sia instruisto

Aki befejezte a 2 dan tanfolyamot, folytatnia kell tanulmányait a 3 dan megszerzéséig, erre 15 hónapja van, ha az elmult, ezt követőn nincs engedélye dolgozni lince-dij fizetése nélkül az oktatója vezetése és ellenőrzése alatt sem

másként azt jelenti, hogy a 2 dan tanfolyam elvégzését követően - egy év után- nem korábban - már csak 3 hónapja van  a 3 dan vizsga letételére.

10./ Ĉiuj instruistoj uzu saman lernolibron, oficialan, nome en Hungario  „Yumeiho® terapio” kiel bazon por Yumeiho®-instruado, kiam jam oni studas por la 4-a dano, tiam ellernu ankau KATA-tipon.

Minden oktató azonos tankönyvet használjon, hivatalosan, Magyarországon a Yumeiho® terapio tankönyvet, mint alapot a Yumeiho® oktatásához, amikor már a 4 dan tanfolyamon vesz részt, akkor kezdje el tanulnia a KATA- tipust is.

11./ Ĉiuj instruistoj, kiuj komencas instrui, devas sendi informon al la landa delegito: pri la anoncita kurso, kopio de la anonco, nomlisto de aligxantaj homoj, tempo-dato de la kursaj horoj, planita ekzameno kun dato.

Minden oktató, amikor kezd oktatni, meg kell küldeni az információkat: az országos képviselőnek: a hirdetett tanfolyamról, másolatot a hirdetésről, a jelentkezett hallgatók névsorát, időtartamot, időpontokat a tanfolyami órákról, tervezett vizsgákról és időpontjáról.

12./ Pri ĉiuj ekzamenoj - en ĉiuj gradoj - devas esti dokumentoj, kaj pri tiuj la faritajn kopiojn  la instruisto devas sendi al la  landa  delegito ĝis la fino de la ekzameno.

Minden vizsgáról – minden fokozatnál – készíteni kell dokumentumokat, ezekről készült másolatokat meg kell küldeni az országos képviselőnek, a vizsga befejeztéig.

13./ Parton de la decidita diplom-kotizo por la japanaj diplomoj, ĉiam post la ekzameno,  la instruisto devas sendi al la Yumeiho® Centro dum 15 tagoj.

A japán diploma árának megállapitott %- át a vizsga után 15 napon belül meg kell küldeni a Yumeiho® Központba.

14./ Kiuj organizas Yumeiho® pluperfektigan someran ktp. tendaron, devas sendi kopion pri la anonco, la laborplanon, instrumaterialon al la landa delegito.

Sed kiu ne havas permesilon, rajton de Yumeiho®  Centro por instruado / 5-a dan, / tiuj ne rajtas organizi kaj instrui dum tiu tendaro.

Havas permesilon por instruado kaj pagitan licencon: S-ino Katarina Faragó / 6a dan/ S-ro Gábor Galiotti / 5-a dan / S-ro Sándor Szegedi / 5-a dan /  S-ro Tibor Horváth /5-a dan / s-ro Csaba  Pocsai / 5-a  dan / s-ro Róbert Lampért / 5-a dan / s-ro Ernő Lukszics ( 5a dan ).

Akik szerveznek Yumeiho® továbbképző, nyári stb., tábort, meg kell küldeni a hirdetést, a munkatervet, az oktató-anyagot az országos képviselőnek.

De akiknek nincs engedélye a Yumeiho® Központtól az oktatásra / 5 dan / azoknak nincs engedélye szervezni, tanítani ezekben a táborokban.

Oktatási engedélye és érvényes licence van: Faragó Katalin / 6 dan/ Galiotti Gábor / 5 dan /Szegedi Sándor / 5 dan /Horváth Tibor / 5 dan / Pocsai Csaba / 5 dan / Lampért Róbert /5 dan / Lukszics Ernő / 5 dan /.

15./ Kiu deziras lerni por 4-a dan, devas aliĝi al la landa delegito, tiu persono organizas kurson por la 4-a dan, kaj donas permesilon por la ekzercado kun 5-a dan terapeutoj. Mem la ekzamenon nur 6-a dan terapeuto rajtas fari.

Aki tanulni akar 4 dan fokozatra, az országos képviselőnél kell jelentkeznie, ő szervezi meg a 4 dan tanfolyamot, és ad engedélyt az 5 dan oktatók melletti oktatási gyakorlathoz. A 4 dan vizsga csak a 6 dan terapeuta előtt tehető le.

16./ Kiuj havas jam 4-an dan, post 2 ( du ) jaroj dezirus ekzamenigyi por la 5a dano, la proponon por la ekzameno en Yumeiho® Centro /Tokio/ , nur tiam eldonu la landa delegito la bezonatan proponon, se la ekzamenonto jam plenumis  250 horojn ekzercante apud 5-a au 6-a dan terapiisto, konas la laboron, kontrolas la scion, la ekzamenonto  partoprenis dum landaj kursoj, pluperfektigaj kursoj por la isntruado, kaj la ekzamenonto daŭre havas licencon post la 3-a dan ekzameno.

Kandidato (4dan) por 5 dan ekzameno devas (plej grava) partopreni kiel oficiala asistanto en minimume 6 kursoj 1 ĝis 2 grado. Estas Monda regulara kondiĉo.

Akinek már van 4 dan fokozata, 2 év elteltével szeretne vizsgát tenni 5 dan fokozatra, a javaslatot a Yumeiho Központban lévő vizsgára, csak akkor adjon javaslatot az országos képviselő, ha a vizsgázó már teljesített 250 óra gyakorlati időt 5 vagy 6 danos terapeuta mellett, ismeri a vizsgázó munkáját, ellenőrzi a tudását, a vizsgázó részt vett országos tanfolyamokon, továbbképző tanfolyamokon az oktatást gyakorolva és a vizsgázónak folyamatosan van licenc engedélye a 3 dan vizsga után.

Az oktatói asszisztensnek / 4dan/ az 5.dan vizsga előtt / legfontosabb /részt kell vennie mint hivatalos asszisztensnek minimum 6 tanfolyamon 1-és 2. dan fokozatnál, ez a világszabályzat része.

En ĉiuj temoj, en kiu havas iun problemon la landa delegito devas  informi  ankau en licenca temo kaj instruado Prezidanton de Yumeiho® Centro, la posedanton de Yumeiho® licenco, konsultante pri la decido, solvo, au pri  jura solvo, ebleco,  au forigo de Yumeiho tereno.

Minden témában, amelyben probléma adódik: az országos képviselőnek tájékoztatnia kell a védjegy és az oktatási témában is a Yumeiho® Központ Elnökét, Yumeiho® licenc tulajdonosát, konzultálva a döntésről, megoldásról vagy jogi megoldásról, lehetőségről, vagy a Yumeiho® területéről való eltiltásról.

Tiu regularo estas validigata kun subskribo de dr-o Maciej Dluski, 7a dan Yumeiho® terapeuto, posedanto de Yumeiho® licenco kaj S-ino Katarina Faragó 6-a dan Yumeiho® terapeuto, landa delegito de Yumeiho® Centro /Tokio/ en Hungario.

Ez a szabályzat érvénybe lép dr-o Maciej Dluski 7 dan Yumeiho® terapeuta, a Yumeiho® licenc tulajdonosa és Faragó Katalin 6 dan Yumeiho ® terapeuta a Yumeiho® Centrum (Toikó) képviselője aláírása által, Magyarországon.

Aperigo de tiu regularo estas en www.yumeiho.hu ,kaj semtempe informado pere de e-mail letero por la oficialaj instruistoj.

Ezen szabályzat megjelentetése a www.yumeiho.hu oldalon történik, ezzel egyidőben a hivatalos oktatóknak e-mailban küldött levél által.

eldonis kaj oficialigis la 14-an de junio,en jaro 2021.

a fenti szabályzat hivatalosan is érvénybe lépett és közzétételre került 2021.junius 14-én.

 

Maciej Dluski   PhD, Eng.
Biomechanics and Medical Engineering Specialist
Yumeiho® Therapy 7th Dan Teacher
Official Representative of Yumeiho Centre Japan
in European Countries

Faragó Katalin
6 dan Yumeiho® terapeuta
Yumeiho® Center /Tokio/ hivatalos
Magyarországi képviselője
Hálás szívvel köszönöm Mindazoknak, akik eszperantó éveim alatt velem együtt dolgoztak, bíztattak, segítettek utamon!


HÍREK - ESEMÉNYEK – HÍRLEVÉL

YUMEIHO® TOVÁBBKÉPZÉS, OKTATÁS-MÓDSZERTANI 

GYAKORLATOK,

3 és 4 dan-ra felkészitő időpontjai Hódmezővásárhelyen

Időpontok:

2020.

február 29-én / szombat /     9.00-től 16.00-ig

március 01-jén  / vasárnap / 8.00-tól -16.00-ig

március 07-én / szombat /    9.00-től -16-00-ig

március 08-án /vasárnap /    8.00-tól -16.00-ig

május 09-én /szombat/         9.00-től -16.00-ig

május 10-én /vasárnap /       8.00-től- 16.00-ig

további időpontok a hallgatókkal való egyeztetés alapján !

……………………………………,………………………………………….

2020.július 16-17-18-19-én a  21. NEMZETKÖZI EGÉSZSÉGÜGYI ESZPERANTÓ KONGRESSZUS  / 20 ÉVES A MAGYAROSZÁGI YUMEIHO® EGYESÜLET  

Részletek, információ, jelentkezés: 

farago.kata@espmed.hu

www.yumeiho.hu   

www.yumeiho.segitek.hu

 


 

KEDVES YUMEIHO® TERAPEUTÁK ÉS ÉRDEKLŐDŐK !

 

2020-ban lesz a Magyarországi Yumeiho® Egyesület alapításának 20.évfordulója!

 

Az alábbiakban is tájékozódhatnak Yumeiho® alaptanfolyam, 4 dan oktatói, módszertani, gyakorlatvezetői  tanfolyamokról is, valamint a Magyarországi Yumeiho® Egyesület honlapján a további aktuális  hírekről.

 

További eredményes együttműködést, kellemes Ünnepeket eredményekben gazdag boldog új esztendőt kíván

 

Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® terapeuta, magyarországi Yumeiho®  ügyek és licenc felelős ügyintézője farago.kata@espmed.hu

 

ÚJ YUMEIHO® TANFOLYAMOK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

 

dr. Rapcsák András utca 36. sz.

 

alapozó / 1 dan/ tanfolyam indul  - 60 órás -

 

2020. január 18-án, szombaton 9.00 órakor felvételi beszélgetés, alkalmasság további képzési napok:

 

2020. jan. 19, febr. 15-16,  febr. 29-márc. 01, márc. 07-08, /vizsga /

 

jelentkezés és tájékoztatás a részletekről: farago.kata@espmed.hu

 

jelentkezési határidő: 2020. jan. 10.

 


Oktatás-módszertani és új 4. dan tanfolyam – 120 órás -  

 

2020 .február 29 -  márc.01,  március 07 - 08,

 

további időpontok a hallgatókkal való egyeztetés után kerül bejelentésre, 8 x 2 nap, és vizsga.

 

tervezett vizsga: 2020. június

 

feltétel: 3 dan diploma,  eü. alapmodul és licenc engedély megléte,

 

vizsgaszabályzat: www.yumeiho.hu oldalon

 

jelentkezés és tájékoztató: farago.kata@espmed.hu

 

jelentkezési határidő: 2020. január 18.

 Yumeiho® szakmai továbbképző napok – 4 dan gyakorlati oktatás is –

oktatást vezeti Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® terapeuta: Hódmezővásárhelyen , 2020. január 25-26.-án.

A részletekről tájékozódhat: farago.kata@espmed.hu


 2019. október 01.

Beszámoló képekben lengyelországi Rzeszowban 2019.szept.13-16-között rendezett Nemzetközi Yumeiho szeminárium eseményeiről, melynek vendégei

Hisayuki  Ozaki / Yumeiho Nemzetközi Központ elnöke /  és

Nagasada Hosoya  /Yumeiho Nemzetközi Központ / 

valamint mindhárom 6 dan Yumeiho terapeuta:  

Iga Sorin 6 dan, Románia,

Stefan Bozhilov 6 dan Bulgária és 

Faragó Katalin 6 dan Magyarország   

Magyarországról részt vett:

Galiotti Gábor 5 dan, Horváth Tibor 5 dan, Erdélyi József 5 dan, Bakonyiné Prenker Hedvig 4 dan, Lengyel Krisztina 4 dan,

Tóth Natália 4 dan, Kálmán Lászlóné 4 dan ls

jelenleg Angliában élő Kürthy Gabriella 4 dan, Bogschütz Ákos 5 dan.

Szakmai előadások, bemutatók, tartalmas szakmai eszmecserék töltötték ki az egésznapos programokat, köszönet dr.Maciej Dluski 7 dan Yumeiho terapeuta főrendezőnek és munkatársainak.


Yumeiho terápia a gyakorlatban -kismama program „– néven továbbképzés volt Hódmezővásárhelyen

2019.szeptember 21-22-én,  

melyen 3 dan végzettséggel lehetett részt venni.

Ezen továbbképzés  központjában  az anatómiai / laboratóriumi is  / helyzet és a Yumeiho kapcsolata, alkalmazott terápia, 2002 óta összegyűjtött tapasztalatok alapján , melyet Faragó Katalin 6 dan terapeuta szervezett és vezetett. A továbbképzésen résztvevők  eredményes írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgát tettek, melynek alapján

Magyarországon – de a világon is – előszőr tanúsítványt kaptak: ezen szakmai tapasztalatok alkalmazására, érvényes licenc engedély mellett,

de oktatására nem.

Érkezési sorrendben kerültek a tanúsítvány sorszámai kiállításra:

 

01. BICZÓK CSABA          3 dan Budapest

02. SZŰCS ZSUZSANNA   dan vizsga folyamatban Szatymaz

03. FRANK DEZSŐ            3 dan Szatymaz

04. SZEGEDI SÁNDOR      5 dan  Budapest

05. TÓTH NATÁLIA          4 dan  Budapest

06. KÁLMÁN LÁSZLÓNÉ   4 dan  Szeged

07. SZÉNÁS JÓZSEF         3 dan  Budapest

08. LENGYEL KRISZTINA  4 dan Törökbálint

 

További továbbképzések, szakmai napok  szervezése nem csak a kismama programra vonatkozóan folyamatban, következő

         2019.november 09-10-én,  Hódmezővásárhelyen lesz.

minden részletről érdeklődjön:

farago.kata@espmed.hu                www.yumeiho.segitek.hu


 


ÉRVÉNYES OKTATÓI  /  VIZSGÁZTATÓI SZABÁLYZAT

Vizsgaszabályzat 2018.augusztus

A fokozatok:

Dan 1      Kezdő (初級) shodan yumeihoshi   (初段湧命法師)

Dan 2      Kezdő(初級)      nidan yumeihoshi   (2段湧命法師)

Dan 3      Haladó (中級) sandan yumeiho renshi  (3段湧命法錬士)

Dan 4      Haladó (中級)    yondan yumeiho renshi (4段湧命法錬士)

Dan 5      Oktató (上級)   godan yumeiho  kyoshi (5段湧命法教士)  

Dan 6      Oktató (上級)   rokudan  yumeiho kyoshi, shihandai 段湧命法教士、師範代)

Dan 7      Mester (師範)    nanadan  yumeiho hanshi, shihan (7段湧命法範士、師範)

 

初級   SHOKYU  ( Kezdő )  1 and 2 dan

中級   CHUKYU   ( Haladó )   3 and 4 dan

上級    JOKYU     ( Haladó - Oktató )  5 and 6 dan

師範   SHIHAN   ( Mester ) 7 dan

 

►  KIZÁRÓLAG a JOKYU és SHIHAN csoportba tartozó (5, 6 és 7 danos) terapeuták tarthatnak tanfolyamokat, vizsgáztathatnak és adhatnak ki diplomát (oklevelet).     A 4 danos terapeuták asszistensként kizárólag tanáraik hozzájárulásával és felügyelete alatt tarthatnak tanfolyamot. Ők nem vizsgáztathatnak, és nem adhatnak ki diplomát.

► A tanárnak külön szerződést kell kötnie a japán Yumeiho® központtal vagy annak hivatalos képviselőjével, akinek erre megfelelő jogosultsága van.

► Az 5-danos fokozat eléréséhez vizsgát csak Japánban lehet tenni.

► Kizárólag a Japánban kiadott eredeti diplomákat lehet érvényesnek tekinteni.

► 2013. májusától a régi diplomák már nem érvényesek. Az új diplomákat három nyelven, japán, angol és eszperantó nyelven állítják ki. Mindegyiken szerepel HISAYUKI OZAKI úr (a Yumeiho® központ igazgatójának) aláírása és pecsétje.  Kizárólag ilyen diplomák érvényesek és adhatók ki. A 2013. májusa előtt kibocsátott régi diplomák kérdését még vizsgálják.

 

A YUMEIHO® TERÁPIA HÉTDANOS VIZSGÁINAK SZABÁLYAI HISAYUKI OZAKI ÚR – A JAPÁN YUMEIHO®KÖZPONT IGAZGATÓJA SZERINT

A hét fokozatért folyó vizsgáztatás és diplomaosztás (1 Dan, 2 Dan, 3 Dan, 4 Dan, 5 Dan, 6 Dan, 7 Dan

1. fokozatot (1 Dan – kezdő kurzus) az a személy kaphat, aki elvégezte a tanfolyamot.

2. fokozat (2 Dan). Azok a személyek jelentkezhetnek erre a kurzusra, akik sikeresen elvégezték a kezdő kurzust. Diplomát azok a személyek kaphatnak, akiknek sikerül a vizsga. Ez a személy kizárólag a tanár felügyelete alatt és hozzájárulásával alkalmazhatja a Yumeiho® terápiát.

3. fokozat (3 Dan) Erre a kurzusra azért kell jelentkezni, hogy engedélyt kaphasson a Yumeiho® terápia végzésére. Aki 3-danos diplomát szeretne, annak legalább egy évet kell várnia a 2-danos diploma megszerzését követően. Aki sikeresen elvégzi ezt a kurzust, az jogosulttá válik arra, hogy Yumeiho® terapeuta minőségben dolgozhasson.

4. fokozat (4 Dan) A 3-danos diploma megszerzésétől számítva legalább két évet kell várni a 4-danos diplomára történő jelentkezésig. A 4-danos diploma tulajdonosa két fokozatig tarthat tanfolyamokat a tanár felügyelete alatt és hozzájárulásával.

(A 2013. áprilisa előtt 4-danos fokozatot szerzett oktatók egyedül is oktathatnak,  de csak két fokozatig tarthatnak kurzusokat és adhatnak ki diplomát. Az oktatáshoz szerződést kell kötni.)

5. fokozat (5 Dan) (tanári fokozat) A 4-danos diploma megszerzésétől számítva legalább két évet kell várni az 5-danos diplomára történő jelentkezésig, részt kell venni legalább 6 teljes Yumeiho® terápiás kurzuson, és az adott ország hivatalos képviselőjének és a hivatalos európai képviselő ajánlásával kell rendelkezni. Az 5-danos diplomáért folyó vizsgákat kizárólag Japánban lehet megtartani. Az 5-danos diploma tulajdonosa 3-danos fokozatig oktathat és vizsgáztathat. Az 5-danos oktatók kötelesek a megfelelő szerződéseket a Yumeiho® központtal Japánban vagy a Yumeiho®® központ által kijelölt személlyel megkötni. A diploma tartalmazza, hogy csak 3-danos fokozatig tartó oktatásra jogosít.

6. fokozat (6 Dan) (magas tanári fokozat). Ezt a fokozatot kizárólag HISAYUKI OZAKI mester, a japán Yumeiho® központ igazgatója által kidolgozott mérce alapján adják meg. Az 5-danos diploma megszerzésétől számítva legalább tíz évet kell várni a 6-danos diplomára történő jelentkezésig. A 6-danos diploma tulajdonosa 4-danos fokozatig bezárólag minden kurzust megtarthat és vizsgáztathat. Ezen kívül részt vehet a Yumeiho® terápiával kapcsolatos összes reklámtevékenységben vagy bemutatón. A 6-danos oktatók kötelesek a megfelelő szerződéseket a japán Yumeiho® központtal, illetve a Yumeiho® központ által kijelölt személlyel megkötni. A diploma tartalmazza, hogy csak 4-danos fokozatig tartó oktatásra jogosít. A 6-danos fokozat kizárólag az egyes országok hivatalos képviselőinek van fenntartva.

7. fokozat (7 Dan). Ezt a fokozatot kizárólag HISAYUKI OZAKI mester, a japán Yumeiho® központ igazgatója által kidolgozott mérce alapján adják meg. A 6-danos diploma megszerzésétől számítva legalább két évet kell várni a 7-danos diplomára történő jelentkezésig. A 7-danos diploma tulajdonosa 6-danos fokozatig bezárólag minden kurzust megtarthat és vizsgáztathat. Ezen kívül részt vehet a Yumeiho® terápiával kapcsolatos minden reklámtevékenységben vagy bemutatón.

A 7-danos oktatók kötelesek a megfelelő szerződéseket a japán Yumeiho® központtal vagy a Yumeiho® központ által kijelölt személlyel megkötni. A diploma tartalmazza, hogy 6-danos fokozatig tartó oktatásra jogosít.

8. Minden Yumeiho® oktatónak a japán Yumeiho® központ által kibocsátott diplomával kell rendelkeznie. Ezeket a diplomákat Japánban, korlátozott számban adják ki. Az új diplomákon szerepel HISAYUKI OZAKI mester, a japán Yumeiho® központ igazgatójának aláírása és pecsétje. 2013. májusától már kizárólag csak ilyen diplomákat adnak ki.

 

9. Minden Yumeiho® oktató köteles a japán Yumeiho® központot tájékoztatni a tanfolyamok résztvevőinek adatairól (családnév, keresztnév, cím, kor, nem, foglalkozás és a kapott diploma dátuma).

10. Minden oktatók köteles a megfelelő szerződéseket a japán Yumeiho® központtal vagy a Yumeiho® központ által arra kijelölt személlyel megkötni.

11. Minden oktató (tanár) köteles 1-danos fokozattól diplomát kiadni.

 KÖRLEVÉL  2018. június

 

1./ Licence engedély-kérések sajnos sok esetben nem történtek meg, Nem lehet igaz, hogy Magyarországon csak 40 fő az aki jogosult lenne a Yumeiho® terápia végzésére, azaz minimum 3-as dan végzettségűek,

         - mivel a keresőprogram több mint 23 ezer /!/ adatot ad meg, ebből valójában kb.8 ezer /!/ aki valamilyen formában jelzi, hirdeti tevékenységét, azonosithatóan,  sok esetben „körülírt” formában, igy bővítettem a keresőszó számait....

         - a kipostázott engedélyek 6 esetben visszajöttek, igy a beazonosítások miatt is késnek a visszaigazolások, de a honlapon azonnal szerepel a befizetést követően a név,fokozat, város.

         - 3 fő úgy fizetett be, hogy semmilyen adatot nem adott meg, csak annyit: licence díj, igy ezen befizetések érvénytelenek, semmilyen engedélyre nem alkalmasak, kérem őket jelentkezzenek névszerint.

2./ Javaslom elolvasni a licenc-engedély-névsor alatti hivatalos állásfoglalást, szabályt, mert  több hirdetést találtam – szabálytalan,  jogsértő,  engedély nélküliek –  melyeket  a jogi eljárás céljából dr.Maciej Dluski 7.dan Yumeiho® licenc tulajdonosnak továbbitom a felszólítást követő határidő leteltével.

3./ Jogsértő Yumeiho® OKJ-s képzés hirdetése 2 hétvégén,/!!!/ vagy  életmód   táborokban Yumeiho® terápia hirdetése, engedélynélküli továbbképzések,  gyakorlatvezetések , bemutatók /!/ szintén jogi eljárást von maga után.

4./ Minden oktatás bejelentésköteles és csak az oktatásra vonatkozó engedély alapján történhet.

5./ Oktatni csak az oktathat, – még ha van engedélye is rá – aki a licence díját rendezte.

6./ Japán diplomával zárulhat minden tanfolyam, aki ezt nem tartja be, és bizonyitható, törölni fogják az oktatói névsorból.

Továbbképzés, gyakorlatvezetés hírek : www.yumeiho.segitek.hu oldalon

2018. július 14-15,  július 21-22-én Hódmezővásárhelyen  IV-es fokozat vizsgára felkészítő, oktatói asszisztensi gyakorlat-vezetés lesz, Egyesületi tagoknak 6.000 Ft/fő/nap + saját költségén szállás, étkezés, utazás,/ szállást, étkezést  biztosítunk kollégiumban /

 nem egyesületi tagoknak 8.000 Ft/ fő /nap (+ egyéni költségei)

Feltétel: licence jogosultság és a korábbi végzettségét igazoló diploma bemutatása / másolat /

részletekről kérjen tájékoztatót 2018. július 05.ig

farago.kata@espmed.hu 

közreadta Faragó Katalin 6 dan Yumeiho® terapeuta, oktató és vizsgáztató,Magyarországi Yumeiho® licence hivatalos ügyintézője

 KÖRLEVÉL  2018. november


A Yumeiho® Terápia országos képviselőinek és oktatóinak találkozója  2019, Lengyelország

Kedves Barátaim és Kollégák!

Szeretnélek tájékoztatni arról, hogy az országos képviselők és oktatók (5-ös fokozat vagy afelett) illetve asszisztensek (3-as, 4-es fokozat) európai találkozója 2019 szeptember 13-16 között lesz megtartva Rzeszów-ban (Lengyelország délkeleti része).

A találkozó programtervezete a következő:

1 nap –  érkezés a szállásra

2 nap – az országos képviselők találkozója, workshop az oktatók és asszisztensek    számára, gála vacsora

3 nap – prezentációk, előadások, workshopok
4 nap – búcsúvétel és hazautazás

A talákozó helyszíne (Rzeszów) nagyon jól megközelíthető (A4-es autópályán észak-nyugatról, nemzetközi autóútról északról és délről, nemzetközi reptér és 5szöri napi csatlakozás Lengyelország fővárosából, Varsóból)

A részvételi díj: 150 EUR/ fő

Hotel (külön fizetendő a helyszínen személyesen):

egyágyas szoba 55 EUR (reggelivel)
kétágyas szoba 65 EUR (reggelivel)

A jelentkezési határidő a végső regisztációhoz 2019 február 28 és 50 EUR előlegbefizetéssel történik. (az átutaláshoz szükséges adatokat egy külön emailben küldöm majd meg) A jelentkezési helyek száma korlátozott ezért arra kérlek benneteket, hogy a jelentkezzetek minnél hamarabb.

A Yumeiho Japán Központ Igazgatója, Mr Ozaki Sensei már visszaigazolta a részvételét.

Itt van a link a helyszinről és a szállásról is egyben (ugyanott lesz):

http://hotel-metropolitan.pl/en/


Üdvözlettel,

Maciej Dluski, PhD. Eng.

Biomedikus Mérnök & Biomechanikai Szakértő

Yumeiho Terápia 7 Danos oktató

Yumeiho Terápia Európai Hivatalos Képviselője


Dear Friends and Colleagues,

I would like to inform you that the European meeting of official representatives and workshops for teachers (5th dan and above) and assistants (3 and 4 dan) will take place in Rzeszów (south-eastern Poland) on 13-16 September 2019. The makeshift agenda of the meeting looks as follows:
Day 1 - arrival and accommodation
Day 2 - meeting of official representatives, workshops for teachers and assistants, gala dinner
Day 3 - presentations, lectures and workshops for teachers and assistants, gala dinner
Day 4 - good-bye and departure.


The meeting place (Rzeszów) is very good access (A4 motorway east-west, national road (north-south), airport with many international connections and a 5-imes a day connection to the capital of Poland – Warsaw City.


The cost of participation is: 150 euros / person

Hotel (paid separately by participants on place):

single room 55 euro (room with breakfast)
double room 65 euro (room with breakfast)


The deadline for final registration is February 28, 2019. A pre-payment of EUR 50 is required. (I will provide the details of the transfer in a separate email). The number of places for participants is limited. I am asking you to submit your participation as soon as possible.

Director of Yumeiho Center in Japan, Mr. Ozaki Sensei has already confirmed his participation.

Here are the link to the place where the meeting will be held as well as to the hotel (in the same place):

http://hotel-metropolitan.pl/en/Best regards,

Maciej Dluski, PhD. Eng.

Biomedical Engineer & Biomechanics Expert

Yumeiho Therapy 7th Dan teacher

Official Representative of Yumeiho Therapy

in the European CountriesHÍRLEVÉL 2. – 2018. március 6.

YUMEIHO® VÉDJEGY / LICENCE HASZNÁLATI JOG IGÉNYLÉSE 

– további egyeztetésig – helyszini befizetés nem lesz 2018. március 24-én Budapesten, a közgyűléshez kapcsolódóan! 

Csak postai úton kerülhet sor a licence ügyintézésére:

kérjen tájékoztatót a mellékletekkel kapcsolatosan is:
farago.kata@espmed.hu


Dear Hungarian Yumeiho® teachers

I would like to remind everyone that the Official Representative and supervisor of the Yumeiho system in Hungary is Mrs. Katalin Farago. She is the only person legally authorized and the only person who can collect the appropriate license fees. It also has the task of coordinating activities related to Yumeiho system and overseeing the teaching of Yumeiho therapy.

I am asking all teachers to follow the rules of the Yumeiho system, to follow the rules of the teaching contract and to inform their students about these principles.
I would also like to point out that the Hungarian Yumeiho Association is a much needed and helpful organization, but in Yumeiho organization the partner and coordinator responsible for the proper functioning of Yumeiho in Hungary is the Official Representative - Mrs. Katalin Farago.
Sincerely

Maciej Dluski, PhD. Eng.

Biomedical Engineer & Biomechanics Expert

Yumeiho Therapy 7th Dan teacher

Official Representative of Yumeiho Therapy

in the European countries

  

Kedves magyar Yumeiho® oktatók!

Mindenkit szeretnék figyelmeztetni, hogy a Yumeiho rendszer hivatalos képviselője és felügyelője Magyarországon ma Faragó Katalin.

Ő az egyetlen jogilag mehatalmazott személy, aki az adott licensz díjakat gyűjtheti. Az a feladatkör is az övé, hogy felügyelje a Yumeiho terápia oktatását és a hazai rendezvények, Yumeihoval kapcsolatos események koordinálását Magyarországon.

Minden tanárt kérek, hogy kövesse a Yumeiho rendszer szabályait, az oktatási szerződés szabályait és értesítse a diákjait is ezekről az elvekről!

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a magyarországi Yumeiho Egyesület egy nagyon szükséges és hasznos szervezet, de a Yumeiho rendszerében a partner és egyben felelős személy a magyarországi Yumeiho rendszer jó működéséért - Katalin Faragó az illetékes.

Üdvözlettel,

Maciej Dluski, PhD. Eng.

Biomedical Engineer & Biomechanics Expert

Yumeiho Therapy 7th Dan teacher

Official Representative of Yumeiho Therapy

in the European countries


 • Add to Phrasebook
  • No word lists for Hungarian -> English...
  • Create a new word list...
 • Copy

KÖSZÖNTŐ

Yumeiho-s pácienseknek, kismama-programosoknak Yumeiho-picurkáknak, Yumeihos kollegáknak, és eszperantós csapattagoknak a világon mindenütt - kellemes, fájdalommentes Húsvéti Ünnepeket kíván

Faragó Katalin 6 dan Yumeiho terapeuta, Yumeiho magyarországi hivatalos képviselő

 


                            
M E G H ÍVÓ

Barátsággal meghívjuk minden kedves ismerőseinket,

Yumeiho® terápiában résztvevőket, baba-programosokat,

eszperantó tanfolyami  hallgatóinkat a

2019 június 2-án , vasárnap, 09-13 óráig tartó

VIII.YUMEIHO®  GYERMEKNAPRA

Hódmezővásárhely, SzTE Mezőgazdasági Kar kollégium

előadótermében / Hódmezővásárhely, Petőfi u.10-12./

Kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel

és sok meglepetéssel várunk!

Jelentkezés: Faragó Katánál

+36 30 356 4202  vagy 62/241654

farago.kata@espmed.hu

Kapcsolat

Üzemeltető:
Faragó Katalin EV.

Székhely: 
6800 Hódmezővásárhely
Petőfi út 35.

Telefon: +36 30 356 4202

E-mail: farago.kata@espmed.hu

Nyitvatartás: előzetes bejelentkezés alapján