Yumeiho® masszázsterápia

Shaolin völgyi nyomó-, gyúró, izmokat, izületeket mélymasszázs technikával fellazító, Saionji Masayuki által fejlesztett terápiás rendszer

Kapcsolat

Üzemeltető:
Faragó Katalin EV.

Székhely: 
6800 Hódmezővásárhely
Móricz Zsigmond u. 4/c. fsz.1.

Telefon: +36 30 356 4202

E-mail: vedjegy@yumeiho.hu

Nyitvatartás: előzetes bejelentkezés alapján

Bemutatkozunk

Faragó Katalin

Yumeiho® terapeuta VI-os fokozat, a magyarországi Yumeiho® védjegy és licenc hivatalos ügyintézője.

 

 

 

 

 

 

Galiotti Gábor

BKIK Gyógy- és Alternatív Masszázs Szakmai Osztály elnöke

galiottiga@gmail.com

tel.: 06-30-520-1126

Szakmai bemutatkozás:

Szakmai pályafutásomat egy sportsérülés alapozta meg, mely tizenhárom éven át tartó sportsikereim végét jelentette. Felépülésem érdekében az egyik orvosi kezelés követte a másikat, de a legjobb eredményt végül egy speciális masszázstechnika hozta meg. E tapasztalat hatására döntöttem úgy, hogy a vendéglátói végzettségem ellenére-, masszázsterápiával és kezelésekkel szeretnék foglalkozni, a továbbiakban.

A sportmasszőri képesítést 1986-ban szereztem, majd a szakmai gyakorlatomat a Magyar Férfi Kézilabda Válogatott mellett szereztem meg és így részt vállalhattam sikereikben. A TV.-ben követhettem kitűnő  világbajnoki és az olimpiai szereplésüket. Sportmasszőri munkám mellett a Budapesti Természetgyógyász Szövetségnél szervezői- és oktatói feladatokat láttam el, majd részlegvezetőként helyezkedtem el a Hélia Gyógyszállóban. A Szövetség és a Hotel támogatásával gyógymasszőrképző tanfolyamot hoztam létre, amely iskola a mai napig működik.

A Yumeiho terápia mellett 1992-ben köteleztem el magamat. A Magyarországi Yumeiho Egyesület tagjaként szereztem meg a III-as szintű terapeuta minősítést, majd 2002-ben a IV-es a fokozatú képzést is sikerrel zártam. Tokióban, 2016-ban két VII-es szintű és három VI-os szintű mester előtt letettem az V-ös dant (szintet). Ezzel a képzettséggel és eredménnyel a világon bárhol taníthatok, vizsgáztathatok és önálló iskolát is alapíthatok megfelelő nemzetközi szerződés keretén belül.

A Magyarországi Yumeiho Egyesület tagjai 2005-ben beválasztottak a szervezet elnökségébe, majd 2009-ben felkérték az elnöki teendők ellátására, azóta is ezen tisztségemben tevékenykedem.

Magyarországi Yumeiho Egyesület tagjaként, majd elnökségi tagjaként és elnökként is rendszeresen részt vettem az éves továbbképzések megszervezésében, előadók meghívásában, tanfolyamok összehangolt szervezésében, oktatásban mind budapesti mind vidéki helyszíneken. Gyakorlatvezetéseknél  lehetőség szerint együttműködtem.

Hazai és nemzetközi fórumokon  mint pl.  a 4.EMEK /Hódmezővásárhely/ vagy nemzetközi színhelyeken ( IMEK – Hódmezővásárhely, Opava,  Budapest)  előadóként, szervezett formában az egyesületi tagokkal vettem részt, több előadásom hangzott el pl. Krakkóban, Opavában is,  a 19-a IMEK alkalmával szakmai bemutatót tartottunk az egyesületi oktatókkal a résztvevők részére Budapesten 2014-ben.

Egyik komoly szakmai kihívásnak és feladatomnak tartom a Tokióban tett nemzetközi vizsgám után is, hogy a hazai Yumeiho oktatás megfelelő szakmai és állami színvonalon, hiteles forrásból  folytatódjon, a nemzetközi együttműködés  elvárásainak is megfelelően.

A Budapesti Kereskedelmi Iparkamarán (BKIK) belül, 2012-ben megalapítottuk a Gyógy- és Alternatív Szakmai osztályt, amelynek elnökének választottak, ebben a pozícióban folyamatosan dolgozom, mind a mai napig. Ezt követően 2013-ben felkérték a Gyógy-és Sportmasszázs kerettantervének, valamint a Szakmai és Vizsgakövetelményének (SZVK) kidolgozására.

 

Elértük, hogy Sport- és Gyógymasszőr önálló szakmaként kerüljön a továbbiakban OKJ-s nyilvántartásba, ezért 2015-ben kidolgoztuk a különálló Gyógy- és Sportmasszőr kerettantervet és SZVK-t, amely 2016. Szeptember 1-től lép hivatalosan országos szinten életbe. Ezt követően 2015-ben megírtuk a Gyógymasszőr Mesterképzést és ennek teljes szakmai anyagát, majd 2016-ban felkértek a Sportmasszőr Mesterképzés lektorálására.

1994 óta egyéni vállalkozóként működök. Sikeresen kezelek betegeket gyógy-sportmasszázs, akupresszőr és Yumeiho® technikákkal. Dr. Erbszt Andrást 20 évvel ezelőtt ismertem meg és fordultam hozzá bizalommal, először  a saját problémáimmal. Sikeres kikezelésem után betegeimet, barátaimat, család tagjaimat, évtizedek óta hozzá irányítom. 2014 óta közösen kezdtünk el gondolkodni a szakmámat érintő elméleti és gyakorlati kérdésekről, amelynek következményeként 2016 évtől már az általa régóta irányított DoctorFit-ben is dolgozom. András minden kollégáját partnernek tekinti a munkája során. Meghallgatja és figyelembe veszi azok gyakorlati szakmai véleményét.  Vele történő rendszeres konzultáció eredményeképpen szakmai fejlődésünk folyamatos.  

Pácienseim sport sérülésekkel, te többségük gerinc problémákkal és ebből adódóan a mindennapjaikat megkeserítő fájdalmakkal küzd. A rendszeres kezelések eredményeként a hozzánk fordulók panaszmentesen dolgoznak, sportolnak és élnek. 31 éve dolgozom a szakmámban amelyet hivatásomnak tekintek, de még most is úgy érzem, hogy a munkám legfontosabb része a folyamatos fejlődésem.

Budapest, 2016 június hó. 

Galiotti Gábor


Dr. Ferenczy Imre alelnök

Szakmai bemutatkozó

Nevem: dr. Ferenczy Imre. Tokodon születtem 1932.július 25-én. Középiskolai tanulmányaimat Esztergomban végeztem, majd a szegedi Orvostudományi Egyetem hallgatója lettem 1951-1953 között. Ezt követően a budapesti Orvostudományi Egyetemen folytattam tanulmányaimat, és 1957-ben kaptam orvosdoktori diplomát „ cum laude” minősítéssel.

Első munkahelyem a parádfürdői kórház belosztálya volt 1957-1960 között, utána egy évet a péceli MÁV Kórházban dolgoztam. Innen kerültem a győri vasúti csomópont üzemi főorvosi beosztásába 2008-ig, nyugdíjazásomig. Foglalkozás-egészségügy területén vállalkozóként, jelenleg is dolgozom. A győri MÁV DAC (később Integrál DAC) egykori élvonalbeli labdarúgó csapatának sportorvosa voltam 43 éven át (1963-2006 között). A Semmelweis Egyetemtől 2007-ben megkaptam az aranydiplomát 50-éves orvosi tevékenykedésemért.

Az eszperantó nyelvet 1950-ben tanultam, majd 1953-ban kerültem kapcsolatba a hazai eszperantó mozgalom kiválóságaival: Baghy Gyulával, Balkányi Pállal, Márton Lajossal, később pedig dr. Kalocsay Kálmán orvosprofesszorral, világhírű eszperantó költővel, műfordítóval. Az 1955-ben létrejött Országos Eszperantó Tanács egyik alapító tagja voltam. Először ifjúsági ügyekkel foglalkoztam, így a Nemzetközi Vasutas Eszperantó Szövetségben 1962-1970 között. Az Orvos-egészségügyi Eszperantó Világszövetség (az UMEA) munkájába 1973-ban kapcsolódtam be, először, mint európai titkár, majd 1985-től jelenleg is az UMEA elnöki teendőit látom el. Az Eszperantó Világszövetség tiszteletbeli tagjának választott meg 2003-ban. Tisztségemnél fogva 1973-2009 között az UEA valamennyi évenkénti világkongresszusán jelen voltam, így Afrika kivételével valamennyi földrészen jártam. A Magyarországi Eszperantó Szövetségtől 1990-ben megkaptam a „PRO ESPERANTO” kitüntetést.

A Yumeiho® mozgalommal és terápiával 1995-től van kapcsolatom. A két évenkénti IMEK rendezvények egyik szervezőjeként helyet adtunk a Yumeiho® terápia bemutatására és vizsgáztatására. A magyarországi Yumeiho® Egyesület alelnökeként részt veszek orvosként a vizsgákon, felelős vagyok a nemzetközi kapcsolatokért, végzem az Egyesület eszperantó nyelvű levelezéseit, közreműködök a honlapunk szerkesztésében.

Egyéb elfoglaltságaim: Kb. 25-éve rádióamatőr tevékenységet is folytatok HA1UD hívójellel. Az eltelt idő alatt mintegy 20 ezer éterkapcsolatot létesítettem a világ minden részében élő rádióamatőrökkel. Budapesten 1989-ben megalakítottam a Nemzetközi Vasutas Rádióamatőr Szövetség (a FIRAC) magyar tagozatát és ebben elnöki teendőket láttam el 2009-ig, jelenleg alelnöke vagyok.

Győr, 2010. május 18.

Dr. Ferenczy Imre

 

Faragó Katalin 

Szakmai bemutatkozó

Hódmezővásárhelyem 1946. január 10-én születtem, jelenleg is itt élek, szüleim már nem élnek, testvérem és családja Kecskeméten él. 1970-ben váltam el.

Orvosi szakkönyvtárosi diplomám mellett (10 év a helyi kórház sebészetén orvosirnokként, 30 év a kórház orvosi könyvtárában) orvosi gyógymasszőri, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta diplomám is van valamint eszperantó mozgalmi tevékenységem / helyi,megyei és országos elnökségi tagságom, több mint 70 kiállítás szervezése a helyi Egészségügyi klubban 25 év alatt, 2 egészségügyi eszperantó világkongresszus, 4 európai egészségügyi eszperantó kongresszus, 20 „Varga Miklós” asztalitenisz nemzetközi emlékverseny stb. szervezése mellett, immár 35 éve tanítom az eszperantó nyelvet, melyhez saját kéziratban lévő tanjegyzetet készítettem egészségügyi szakmai anyaggal bővített felsőfokú állami eszperantó nyelvvizsgával. 3 alkalommal köszönthettem az eszperantó világkongresszust a magyar eszperantisták nevében, amelyre igen szívesen gondolok vissza.

A Yumeiho® terápiával 1995-ben Ternopilban /Ukrajna/ IMEK során ismerkedtem meg mint páciens, majd a tankönyvet átnézve megkértem a fordítói és átdolgozói engedélyt Saionji Masayuki Mestertől, aki meg is adta és szakmai tanácsokkal látott el az új tipusú tankönyv elkészítéséhez, melyhez segítséget nyújtott még szerzőtársként dr. Wlodzimierz Opoka /Krakkó/ és Gholamreza Azarhoushang / Teherán,Irán/, így jött létre a világon először eszperantó-magyar nyelvű Yumeiho®

terápia címmel tankönyv- saját magánkiadásban – melyet az első változatában illetéktelenek eltulajdonítottak, saját kiadványukban részeiben megjelentettek,és egy évvel később tudtam csak megjelentetni(!), amely az összes többi kiadásoknak az alapja lett, a digitalizált videófilm alapján.

2002-ben elkészült a nemzetközi vizsgaszabályzat, melynél Saionji Masayuki Mester szerzőtársa vagyok, e kiadványt is magyar változatban saját költségemre, de a krakkói Shinoda gyógyközpont segítségével adtam ki.

Igen sok Yumeiho® tanfolyamokat szerveztem, diplomáim:

I-es fokozatot 1996.dec.12-én, II-es fokozatot 1997.07.01-én, III-as fokozatot 1998.10.25-én, IV-es fokozatot 1999.07.29-én, V/ 3-as fokozatot 2002.aug.22-én kaptam, mely alapján jogosult vagyok a III-as tanfolyamok vezetésére és vizsgáztatására bárhol a világon. 2010-ben kiadásra került a III-as fokozathoz szükséges szöveggyűjtemény és vizsgaszabályzat dr. Wlodzimierz Opoka szerzőtárs segítségével Saionji Masayuki Mester útmutatása és kézirata alapján.

Tudományos munkámért 1988-ban megkaptam a legmagasabb elismerést a Shinoda díjat,melyet 1989-ben Brighton-ban /Anglia / az Eszperantó világkongresszuson vehettem át. Sok előadásom volt eszperantó világkongresszusokon, bemutatókkal

pl. Brazíliában,Finnországban,Csehországban,Ausztriában.Lengyelországban,

Bulgáriában,Franciaországban több alkalommal is, cikkeimmel pl. a nemzetközi eszperantó sajtóban, tv-ben, helyi rádiókban komoly eredményt értem el. 10 napig voltam Tokióban a Mester meghívására, ahol video-filmes előadást tartottam a Mester kérésére.

1999.január 21 óta Magyarországon a Yumeiho® védjegyzett melynek 2019-ig a védjegygondozója vagyok a Mester megbízása, felkérése alapján.

Eddigi Yumeiho®-s szakmai eredményeimnek mondhatom az 53 kismamát, tanfolyami diákjaimat, akik többségükben megállják a szakmai helyüket,

Hódmezővásárhely, 2010. május